Vampirii de energie din viata ta (partea II)

In articolul trecut vorbeam despre categoriile de vampiri sociali pe care ii poti intalni. Astazi voi continua sa-ti prezint si celelalte tipuri de vampiri sociali si cateva modalitati de a-i combate.

Vampirul victimizarii cauta atentie si se victimizeaza. El acuza societatea, colegii si chiar partenerul de viata de situatia in care se afla. El se plange in permanenta, dand vina pe soarta. E fericit daca face parte dintr-o drama, el avand rolul principal. Acest tip de vampir e deosebit de periculos deoarece apeleaza la ce este mai bun in oameni: dorinta de a ajuta. Totodata, cersesc atentia si fericirea celorlalti dar nu o folosesc la nimic, doar seaca de energie victimele.

Vampirul arogantei se considera atotstiutor. Se considera superior si are un sentiment placut cand cei din jur se simt neputinciosi, tristi sau dati la o parte. Seaca de energie prin atitudinea sa, prin minimizarea oricarui efort depus de altcineva, nimic nefiindu-i pe plac. De fapt, el isi ascunde slabiciunea si neputinta.

Vampirul neputintei fura energia celor din jur spunandu-le ca nu o sa reuseasca niciodata. Iti repeta la nesfarsit ca e prea greu, imposibil sau nerealist. Poate fi recunoscut usor, deoarece nu a realizat mai nimic, fiind lipsit de energie si incredere in sine. Ca urmare, nu va permite nici celor din jurul lui sa realizeze ceva, fie ca e vorba de viata personala sau de cea profesionala.

Cateva metode de a combate vampirii sociali:

 • Identificarea corecta a vampirului cu care ai de-a face este esentiala.
 • Nu reactiona imediat. Incearca o retragere lenta, eleganta.
 • Limiteaza timpul petrecut cu acesti vampiri.
 • Zambeste, fii pozitiv si trateaza cu optimism situatia. Vampirii vor fi descurajati de atitudinea ta.
 • Nu ii contrazice, dar nici nu incerca sa fii de acord cu ei. Adopta o pozitie neutra pe cat posibil.
 • Dezvolta-te, perfectioneaza-te si crezi in puterile tale si a celor din jur.
 • Nu incerca sa ii schimbi sau sa intri in conflict cu ei, deoarece vor reactiona violent.

Esti unul dintre acesti vampiri? Gandeste-te ca nu vei aduce nimic bun in viata ta daca vei continua asa. Va veni timpul cand vei fi pregatit/a sa faci schimbarea. Exista o multitudine de posibilitati de a-ti schimba viata. Iubeste, fa-ti un rost in viata, concentreaza-te asupra lucrurilor bune din viata ta, iar toate acestea te vor ajuta sa te dezvolti si sa fii din ce in ce mai multumit/a de tine.

Sursa poza

2 comments

 1. Mirabela Ene says:

  Foarte frumos scris articolul. Cunosc si eu un vampir al victimizarii, am lucrat cu el si nu doar ca m-a secat de energie dupa cum spui tu dar m-a facut si pe mine sa vad doar raul din jurul meu. Pacat de timpul pierdut asa!

  • Mirela Toma says:

   Va multumesc!
   Inevitabil, aceste persoane sunt in jurul nostru si ne influenteaza viata mai mult sau mai putin constient.
   Important este ca fiecare dintre noi sa gaseasca modalitati de a se indeparta de acesti vampiri. In acest fel, isi va putea imbunatati increderea in sine, dorinta de realizare, stima de sine, etc. Intr-un cuvant, VIATA!

Leave a Reply