Tinuta potrivita la interviu

Indiferent de locul de munca pe care o persoana vrea sa il obtina, este important sa acorde o atentie deosebita tinutei vestimentare si igienei personale. Astfel, un candidat trebuie sa fie imbracat in asa maniera incat tinuta lui sa se potriveasca si culturii organizatiei in cadrul careia vrea sa obtina un post, avand in vedere faptul ca angajatorii analizeaza toate aspectele unei persoane care se prezinta la un interviu.

In cadrul companiilor serioase tinutele extravagante nu sunt apreciate, indiferent de postul pe care vrea sa il obtina un candidat. Nu trebuie sa investesti insa foarte multi bani pentru a impresiona viitorul angajator prin vestimentatia ta, mai ales daca acest lucru are loc in detrimentul cunostintelor profesionale pe care trebuie sa le evidentiezi in timpul interviului.

Candidatii trebuie sa stie ca modul in care sunt perceputi conteaza foarte mult, iar timpul pe care il au la dispozitie este de numai cateva secunde pentru a impresiona potentialul angajator. Atitudinea este de asemenea un factor important. Angajatorii cauta oameni in care sa poata avea incredere, care sa le ofere o minima garantie ca vor evolua corespunzator dupa angajare.

In cazul in care un candidat vrea sa obtina un post de consilier bancar, acesta trebuie sa aiba grija ca atunci cand se prezinta la interviul de angajare sa poarte o tinuta business. O vestimentatie similara, alcatuita din costum si pantofi eleganti este recomandata si in cazul in care o persoana vrea sa obtina un post de manager in cadrul unei companii.

Cand vine vorba despre cei care vor sa obtina o pozitie de consilier vanzari, de exemplu, in cadrul unui magazin de haine/cosmetice, candidatii trebuie sa aiba o vestimentatie moderna si un machiaj potrivit cand aleg sa se prezinte la un interviu de angajare. Pentru ei poate conta, de asemenea, si coafura pentru care opteaza atunci cand participa la o astfel de discutie.

O tinuta business-casual alcatuita din pantalon sau fusta, camasa si sacou sau pulover, este o solutie eleganta, dar si versatila.

Intr-o companie IT, este putin probabil ca tinuta obisnuita sa fie formata dintr-un taior/costum si cravata. Un candidat care apare imbracat prea oficial va parea scortos, necunoscator al industriei, ambiantei, atitudinii tipice.

Intr-o banca, tinuta este mai oficiala, culorile purtate sunt relativ discrete (alb, negru, bleu, albastru inchis, bej, gri). Este recomandat unui candidat sa caute o potrivire cat mai buna cu obiceiurile industriei bancare.

In toate situatiile, prima impresie conteaza. Si atunci, oricare ar fi imaginea si stilul personal, candidatii trebuie sa-si asume aceste aspecte si concluziile pe care, eventual, un angajator le-ar trage despre persoana respectiva. Concluzii care pot fi pozitive sau negative.

Va doresc multa inspiratie in alegerea celei mai potrivite tinute!

Sursa poza

 

Leave a Reply