Te-a parasit? Lumea nu se termina aici…

Cunoastem cu totii sentimentul de “gol in stomac” sau acea durere profunda din piept care apare in momentul in care suntem parasiti. Indiferent de varsta, sentimentele sunt cam aceleasi: ne simtim abandonati, neatragatori si frustrati de faptul ca nu am reusit sa pastram langa noi persoana pe care o iubim. Cu toate acestea lumea nu se termina aici! Nu suntem nici mai urati, mai grasi sau mai saraci doar pentru faptul ca am fost parasiti. Suntem aceiasi dintotdeauna! Nu ne-am schimbat intre timp si nu am facut altceva decat sa fim noi si sa iubim in felul nostru. Iata cateva tehnici care s-ar putea sa te ajute sa depasesti cu usurinta momentul despartirii:

1.Incearca sa nu vorbesti despre asta.Tine minte! Cu cat te plangi mai mult apropiatilor tai, cu atat iti aprofundezi durerea. Nu te ajuta sa spui aceeasi poveste de 1000 de ori si nici sa iti amintesti de fiecare data ca ai fost parasit/a. E normal sa iti anunti prietenii si familia ca nu mai formezi un cuplu cu X dar, pur si simplu le spui ca nu esti dispus/a sau nu iti face bine sa vorbesti despre asta si cu siguranta te vor intelege.

2.Nu il/o vorbi de rau pe fostul/fosta. Chiar daca te-a parasit, totusi, e persoana pe care tu ai ales-o la un moment dat sa-ti fie partener/a, iar daca il/o vorbesti de rau, de fapt, spui multe lucruri despre tine si despre alegerile facute.

3.Evita cat se poate momentele in care ai putea sa te gandesti la el/ea. De exemplu, evita sa te pui in pat daca nu ti-e somn. Cauta sa faci treaba, astfel incat sa fi extrem de obosit/a in momentul in care te pui in pat, pentru a nu avea timp sa te gandesti la el/ea si pentru a adormi instantaneu, fara somnifere :). De asemenea, evita locurile in care mergeati impreuna si ti-ar putea trezi amintiri.

4. Nu incerca sa afli informatii despre ceea ce face in prezent. Cu alte cuvinte, nu incerca sa afli ceva ce s-ar putea sa te raneasca. Nu te-ar ajuta cu nimic daca ai afla ce face, pe unde si cu cine umbla. Chiar daca el/ea a fost cel/cea care te-a parasit, asta nu inseamna ca el/ea nu incearca sa uite de relatie prin diferite mijloace.

5. In nici un caz nu ii raspunde la telefon sau la mesaje. Probabil va vrea sa stie in ce stadiu te afli sau mai rau, iti va cere sa ramaneti amici. Vrei sa-l/o uiti? Nu accepta aceasta propunere pentru ca nu vei face altceva decat sa te imbeti cu apa rece, in speranta ca poate, poate va veti impaca. Din moment ce a luat hotararea de a va desparti, inseamna, clar ca sentimentele lui/ei nu mai sunt aceleasi si ca planuise de ceva timp sa faca acest pas.

6.Reorganizeaza-ti timpul liber. E momentul tau!!!! Redescopera-te!!! Nu-i asa ca iti doreai de ceva timp sa iesi in oras cu prietenii/prietenele, asa ca pe vremuri? Sa mergeti la shopping, cinema, la o terasa sau, pur si simplu sa pierdeti vremea prin oras? Acum ai tot timpul din lume sa faci aceste lucruri! Profita de moment si valorifica-ti timpul prin… a incerca sa uiti.

Tine minte! Esti om in toata firea si o sa-ti revii. ;)

Sursa poza

 

Leave a Reply