Sunt insurat cu munca mea si de data asta, nevasta-mea e amanta!

Domnilor, de cate ori ati facut urmatoarea remarca: “Sunt insurat cu munca mea si de data asta, nevasta-mea e amanta”? sau De cate ori s-a intamplat sa ajungeti acasa seara tarziu, pe motivul ca ati avut prea multe sarcini de indeplinit la locul de munca? sau mai rau, De cate ori v-a reprosat sotia ca o neglijati si ca nu va petreceti prea mult timp cu familia? Sunt convinsa ca toate intrebarile au acelasi raspuns: “De foarte multe ori!” Aceasta este o situatie care, de obicei, produce nenumarate conflicte in relatia conjugala. Iata cateva sfaturi utile pentru a depasi un asemenea moment:

1.Organizeaza-ti bine timpul si incearca sa ajungi devreme acasa. Stiu ca nu e usor cand ai un job foarte solicitant, insa, in primul rand nu e sanatos pentru tine sa muncesti “24/24″, iar in al doilea rand, relatia cu membrii familiei se poate deteriora. Sotia devine din ce in ce mai frustrata ca o neglijezi (nu numai ca lipsesti mult de acasa, dar, cand ajungi nu vrei altceva decat sa dormi sau mai ai vreun raport de facut pentru urmatoarea zi), copii ajung sa te priveasca ca pe un strain, iar relatia cu ei devine una pragmatica: “tata e la munca sa aduca bani”. Asadar, incearca sa fii cat se poate de organizat si, eventual, sa explici superiorilor tai faptul ca ai nevoie de un ajutor pentru ca sarcinile din ultima perioada te depasesc.

2.Discuta cu sotia/familia despre programul tau de la locul de munca. Explica-le faptul ca ai nevoie ca ei sa-ti fie alaturi si sa te inteleaga. Anunta intotdeauna cand stai peste program pentru ca, astfel ei pot intelege mai bine situatia.

3.Intelege-i si tu la randul tau. Nevoile familiei tale sunt extrem de importante. Asculta-le dorintele si faceti impreuna un plan pentru a depasi momentul. De asemenea, incearca sa-ti faci datoria de sot si tata in acelasi mod in care iti indeplinesti sarcinile la locul de munca: cu multa seriozitate, punctualitate si responsabilitate.

4.Fa surprize. Vino cu propunerea ca o zi din saptamana sa faceti ceva special (luati cina in oras, mergeti la film, shopping, muzeu, teatru, concerte etc). Si nu uita: Respecta intotdeauna promisiunile facute!

5.Foarte important! Nu uita momentele importante ale familiei (zilele de nastere, aniversarea relatiei cu sotia etc). Stiu ca memoria nu te ajuta prea mult in ultima perioada, de aceea, te sfatuiesc sa-ti pui memento pe telefon, sa-ti notezi in agenda sau in calendarul de pe birou, dar in nici un caz nu uita de evenimentele importante ale familiei tale.

Stii si tu: “lucrurile simple fac minuni“, asa ca, tinand cont de sfaturile de mai sus, pe langa faptul ca iti vei imbunatati relatiile cu membrii familiei tale, ei nu vor avea prea multe motive sa te depuncteze in momentul in care vei comite greseala (ocazional) de a sta peste program la locul de munca. Succes!

Sursa poza

Leave a Reply