Semnele unui nou inceput in cariera

Cand stii ca e momentul sa faci o schimbare in cariera? Cum poti decide astfel incat sa fie o alegere cat mai buna? Tuturor ni se intampla sa avem momente pe parcursul experientei profesionale cand simtim ca nu ne mai este locul acolo unde suntem. Este firesc sa iti doresti ceva nou, care sa te anime si sa-ti dea elan in a descoperi si a invata lucruri noi.

Insa, momentul schimbarii poate fi amanat din diverse motive, precum obisnuinta, teama de un nou inceput, implicatiile/cerintele viitorului job, etc.

Uite cateva dintre semnalele care anunta faptul ca ar trebui sa faci ceva in ceea ce priveste cariera ta:

  • Esti demotivat/a, nu iti mai place ceea ce faci, parca nici rezultatele pe care le ai nu mai sunt la fel de bune;
  • Simti ca nu mai ai ce sa inveti nou, ca munca ta a devenit rutina, ca nu mai gasesti lucruri noi in activitatea de zi cu zi;
  • Esti foarte des nemultumit/a de colegii/sefii/clientii tai, etc.;
  • Intarzierea la serviciu a devenit obisnuinta;
  • Iti iei mai des concediu, de multe ori invocand motive simple, doar ca sa stai departe de serviciu;
  • Esti mai putin implicat/a in activitatile de grup cum ar fi trainingurile, teambuildingurile, etc.;
  • Le povesteti foarte des prietenilor/apropiatilor tai cat de nemultumit/a esti de job-ul tau, de sefii tai, de compania in care lucrezi, etc.

Si lista poate continua…

Important este ca atunci cand te afli intr-o situatie asemanatoare, sa iei atitudine! Daca te complaci in continuare, peste un an, doi, trei, iti va parea rau ca ai lasat atata timp sa treaca. Timp in care ai fi evoluat, in care ai fi avut sanse de a deveni din ce in ce mai bun!

Deciziile nu sunt usor de luat, iar a apela la suportul unei persoane specializate, a unui consilier in cariera, este o alternativa la indemana ta. El te va ajuta sa gasesti alternativele care ti se potrivesc, si astfel, sa iei decizia cea mai buna!

Mai multe detalii gasesti aici.

Mult succes!

Sursa poza

Leave a Reply