Sa fim mai intelegatori … nu doare !?

Traim intr-o lume in care devenim din ce in ce mai preocupati de propria persoana si de propriul interes. Cunosc persoane care isi ridica ochii catre ceilalti doar pentru a analiza, critica, cataloga si in final a ajunge la aceeasi concluzie, indiferent de subiect: “nu e bine … nu asa se face … daca as fi fost eu, lucrurile stateau altfel … copilul meu nu ar face asa ceva niciodata … cum sa nu te descurci intr-o astfel de situatie?”.

Da, este mult mai simplu sa ii critici pe oameni in loc sa ii intelegi! Dar cat de frumoasa ar deveni lumea daca am putea lua in fiecare dimineata o doza de intelepciune si de intelegere si am mai privi inca o data !?

Nu e greu deloc, trebuie doar sa inlaturi instinctul de a critica si sentimentul de superioritate si vei vedea foarte clar ca pana la urma fiecare om are un motiv pentru modul de a actiona sau a-si trai viata si mai mult de atat, fiecare are dreptul de a fi asa cum simte el sa fie. Fireste si tu ai dreptul sa fii critic, zic doar, ca daca ai renunta la asta, deodata lumea ar deveni un pic mai buna.

Cunosc un cuplu care isi traieste jumatate din viata doar pentru a critica rudele. Intai de toate fiecare familie greseste cumva, apoi fiecare copil din fiecare familie nu este bine educat (vorbeste urat, se lauda prea mult, nu primeste note pe merit etc) si tot asa. Sunt atat de preocupati de “greselile” celorlalti incat nu au timp sa le mai vada pe ale lor. Uimitor sau nu si baiatul lor vorbeste urat, se lauda prea mult si a inceput sa aiba rezultate scolare mai slabe.

Cunosc un domn care spune de trei ori pe zi ca el este cel mai bun in ceea ce face si toti colegii lui sunt incompetenti. Evident iti aduce si argumente care sa il sustina, dar ii cunosc colegii, sunt angajati priceputi si in mare parte devotati. Dar nu e cumva mai usor sa pari tu mai mare cand ii faci pe ceilalti mai mici?

Cunosc oameni care isi incep dimineata cu o ceasca de cafea si o portie de criticism. E adevarat, tocmai au renuntat la fumat, poate au simtit nevoia sa inlocuiasca cu ceva.

Acum sa clarificam un lucru: toti criticam din cand in cand, totul tine de masura. Dar oare cati dintre noi toti suntem cu precadere intelegatori vis a vis de ceilalti si apoi critici?

Te asteptam alaturi de noi si pe pagina de Facebook!

Sursa poza

Leave a Reply