Primul copil vs relatia de cuplu

Cuplurile de viitori parinti reactioneaza diferit la aparitia primului copil. In timp ce unele relatii devin mai apropiate si dragostea se intensifica, altele se “pierd” printre schimbari si responsabilitati.

Aparitia unui copil devine un liant in cazul partenerilor care au o casnicie solida, in timp ce pentru ceilalti, cel de-al treilea membru al familiei poate accentua problemele deja existente. Sunt persoane care considera ca aparitia unui copil le va salva casnicia, dar studiile si specialistii au demonstrat de-a lungul timpului, ca dimpotriva, mai mult le accentueaza divergentele.

Este adevarat ca intre nopti nedormite, plansete de bebelus, probleme medicale si mai ales hormonale, monotonia hranit-schimbat, devine dificil sa va puteti preocupa si de relatia de cuplu. Dar pana la urma, ca in orice perioada de cumpana, cheie succesului consta in a reusi sa luati decizii impreuna si sa va manageriati timpul si sarcinile.

Si comunicarea are un rol esential: sa iti poti asculta partenerul si sa stii ca la randul sau va fi acolo sa te asculte va va ajuta sa depasiti crizele inevitabile care apar in cuplu, intr-o astfel de perioada plina de schimbari.

Un factor important il constituie si asteptarile pe care viitorii parinti le au. Cu cat aceste asteptari sunt mai realiste, cu atat va va fi mai usor sa va adaptati la cerintele copilului si la noul statut. Este necesar sa fiti constienti ca aparitia unui copil inseamna mai putin timp petrecut in doi, mai putina atentie si preocupare fata de nevoile partenerului, dar mai multe responsabilitati.

Oricat de solicitanta ar fi cresterea unui copil este important sa va faceti timp si pentru voi doi. Incercati sa mergeti la film impreuna, la teatru, sa luati o cina romantica in oras, chiar si o scurta plimbare in doi va face minuni. Nu uitati sa va oferiti afectiune unul altuia si sa va adresati cuvintele frumoase pe care vi le daruiati si inainte de a avea un copil.

Ai grija de aspectul tau fizic chiar si dupa nastere; nu uita ca inainte de a fi mama, esti femeie.

Aveti grija de viata voastra sexuala. Intimitatea cuplului are dreptul sa ocupe un loc la fel de important ca si momentele petrecute alaturi de copil.

Sursa poza

Leave a Reply