Pasul mic de azi, succesul de maine

Anul a inceput de ceva vreme si peste tot vedem liste si listute de tot felul cu rezolutii pentru 2015. “Sa slabesc 10 kg”, “Sa merg de 3 ori pe saptamana la sala”, “Sa mananc mai sanatos”, “Sa imi schimb job-ul”, “Sa primesc o marire de salariu”, “Sa fac un copil”, etc.

Este ideal sa avem planuri ! Mai greu e sa le si punem in practica de-a lungul celor 365 de zile din calendar. La inceput de an toti suntem mai motivati, vedem un nou inceput, avem entuziasm si energie. Pe masura ce trece timpul, parca nici obiectivele noastre nu mai sunt asa “marete”, cu atat mai mult cu cat intram intr-un cerc al vitezei, oboselii, dezinteresului sau blazarii. Dupa care, la sfarsit de an, tragem linie si ce nu am bifat anul asta, punem pe lista de anul viitor. Oare pana cand ?

Eh, si ca articolul asta sa nu fie o pledoarie pentru ce e COOL de facut in 2015, m-am gandit la cateva lucruri care ne-ar aduce satisfactii pe termen lung, dar care nu s-ar “simti” in rutina noastra zilnica.

  • Citeste 1 pagina pe zi din cartea mult visata sau pe care nu ai reusit inca sa o incepi
  • Fa-ti o pusculita in care sa pui zilnic o suma oricat de mica (ex: incepe cu 50 bani/1 leu pe zi)
  • Invata 5 cuvinte noi intr-o (alta) limba straina sau cea pe care ai tot zis ca o vei invata mai bine :)
  • Dedica 10 minute pe zi pentru a-ti dezvolta o pasiune
  • Cunoaste o noua persoana pe saptamana-poti participa la evenimente, cluburi de networking, cursuri, evenimente sportive, etc.
  • Cel putin o data pe luna fa ceva ce nu ai mai facut niciodata :)

Noteaza-ti toate progresele si la sfarsit cand tragi linie, hai sa vedem ce iese! :)

Mai ai si alte idei ? Le astept cu drag in rubrica de comentarii de mai jos sau pe adresa mirela.toma@fiiunnume.ro.

Planuri cat mai frumoase va doresc!

Mirela

Leave a Reply