Pastreaza-ti credibilitatea in fata celor din jur!

Credibilitatea este un element important in lumea afacerilor si este foarte greu de construit, dar este incredibil de usor de distrus. Problema este ca succesul carierei tale depinde de credibilitatea cu care te inconjori la job, in afaceri si chiar in viata privata.

Uite cateva lucruri care te vor trage in jos pe parcursul traseului tau profesional, asta daca nu faci ceva intre timp pentru a le schimba.

Minciuni si iar minciuni!
Cateodata vei fi nevoit/a sa invarti fapte si anumite adevaruri, fara sa poti face nimic in privinta asta. Dar, in loc sa spui o minciuna ca asa iti este la indemana, incearca sa cauti intai o rezolvare corecta. Pe viitor vei fi prins/a si vei pierde treptat credibilitatea celorlalti!

Stii sa tii un secret?
Daca un coleg sau chiar seful tau iti spune un lucru si te roaga sa ramana intre voi, atunci asa sa fie. Daca te duci si “impartasesti” secretul si altora, cu siguranta nici alti colegi nu vor vrea sa fie in aceeasi situatie si nu vor apela la discretia ta.

Nu te tii de promisiuni
Nu te ocupi de lucrurile care trebuie facute si ajungi sa spui de multe ori ca vei rezolva totul peste o ora sau peste 10 minute? La inceput vei fi iertat/a pentru un astfel de comportament, dar cand lumea isi va da seama ca faci asta constant, nimeni nu va mai avea prea multe incredere in tine.

Intarzii
Da, ai mai auzit asta peste tot si toata lumea iti spune asta, dar chiar conteaza ora la care ajungi la birou sau la intalniri. Sa presupunem ca trebuie sa te intalnesti cu un client pe care il suni si ii spui ca ajungi imediat. Cand faci asta la intalnirile de afaceri (domeniu in care lumea trece cu vederea mai greu peste micile abateri), repercursiunile de contorizeaza in sume, de cele mai multe ori.

Cat de organizat/a esti?
Este biroul tau plin de hartii care trebuiau sa fie completate acum cateva zile (sau chiar aruncate)? Pierzi de obicei documente importante sau le uiti acasa? Mergi la sedinte sifonat, iar foile sunt indoite si indesate intr-o mapa? Daca raspunsul tau este “da”, atunci te informam ca lumea nu prea reuseste sa aiba incredere in tine. Nu mai trebuie sa intrebi de ce, nu?

Tu cum reusesti sa fii un om de incredere in fata celorlalti?

Sursa poza

Leave a Reply