Pasi esentiali spre a fi un lider de succes

Pentru a fi un lider de exceptie este nevoie ca personalitatea, carisma, abilitatile si competentele tale sa fie un tot unitar. Hai sa descoperim impreuna care sunt si celelalte ingrediente pentru ca reteta sa fie de una de succes.

Planurile unui lider
Ce caracterizeaza un bun lider? Se spune ca inteligenta emotionala face 60% din toata treaba, ducand implicit la o afacere de succes.

Multi stiu ca inteligenta emotionala este un factor important in afaceri dar putini sunt cei care iau masuri si se preocupa de cultivarea ei. Sa stii sa-ti coordonezi echipa si sa obtii rezultatele dorite este foarte important, dar diferit. Sa stii sa generezi un feedback si sa o faci in asa fel incat sa mentii o relatie productiva este uneori o arta. Leadership-ul implica descoperirea eventualelor probleme si rezolvarea acestora inainte ca ele sa ia proportii. Un lider bun analizeaza, face planuri si le adapteaza noilor circumstante si oportunitati.

Liderul are viziune
Viziunea este esentiala daca vrei sa fii un bun conducator si coordonator al unei afaceri. Viziunile ofera directii de urmat si fara directii, nu exista un punct esential al planificarii. Daca nu exista deja o viziune, fa primii pasi in leadership creandu-ti aceasta imagine de ansamblu.

Un bun lider imparte viziunea sa cu ceilalti
Sa-ti imparti ideile vizionare cu ceilalti va ajuta, fara doar si poate, la cresterea afacerii. Ceilalti vor capata incredere in tine. Din moment ce tu crezi in tine, stii ce ai de facut, si le impartasesti si celorlalti lucrul acesta, iti solidifici opiniile, facand ca viziunea ta sa devina reala in ochii celorlalti.

Un lider preia comanda
La acest nivel de conducere, pui alaturi planurile de afaceri cu viziunea ta si treci la actiune. Chiar daca implementezi un plan anume pentru a imbunatati afacerea si relatiile cu si dintre angajati sau pentru a raspunde unei crize din cadrul companiei pe care o conduci, tu esti liderul, ceea ce inseamna ca tu esti cel care ia decizii si care urmareste cu atentie bunul mers al lucrurilor.

Nu poti doar sa urmaresti de la distanta, sa oferi sfaturi si sa pleci, nu asta intra in atributiile unui bun lider. Trebuie sa iei atitudine, sa fii eficient si sa rezolvi situatiile de criza care intervin.

Tu care crezi ca sunt calitatile unui bun lider?

Sursa poza

 

Leave a Reply