Optimismul la indemana tuturor

Viata ne ofera surprize in fiecare zi…unele mai placute, altele mai putin placute. De aceea, este bine sa fim pregatiti intotdeauna pentru a intampina cu vitejie evenimentele ce ne inconjoara. Iar pentru ca acest lucru sa fie posibil, propun o reteta simpla, dar eficienta: o doza de optimism, un strop de pozitivism si un gram de sensibilitate. Si ca sa te conving sa gandesti in termeni “veseli”, iti prezint cateva “motive” pentru care merita sa privesti viata cu optimism si sa apreciezi tot ce ea iti ofera:

1.Andreea are 21 de ani si este cea mai vesela si pozitiva fiinta pe care am cunoscut-o. Este studenta in anul II la Medicina si are o pasiune pentru dans. Se caracterizeza ca fiind o fata sensibila, puternica si prietenoasa. Are o viata normala, iese in oras, la cinema, urmeaza cursuri de dans si are foarte multi prieteni. Acum 3 ani viata nu a iertat-o si a fost victima unei explozii, suferind arsuri de gradul III pe fata…Cu toate acestea, ea se considera norocoasa ca a supravietuit…

2.Mihai are 23 de ani, a absolvit Facultatea de Management si momentan lucreaza la o banca. Este un tip cu simtul umorului dezvoltat si cu un zambet cald si prietenos. Povestea lui de viata nu este deloc roz… La varsta de 4 ani a fost gasit pe strada, cersind, ulterior, fiind institutionalizat intr-un centru de plasament. El nu si-a cunoscut niciodata parintii. Marturiseste cu lacrimi in ochi faptul ca cel mai mult i-au lipsit afectiunea si grija parintilor. Visul lui este sa-si cumpere o casa si sa-si intemeieze o familie.

3.Pentru cei care inca se mai intreaba ce este starea de bine si cum o putem dobandi, iata si raspunsul: “Starea de bine este asigurata de sentimentul de impacare cu sine, de multumire, pe care ti-l da masura in care iti apreciezi rezultatele ca fiind pe masura asteptarilor, precum si neimpovararea cu probleme subiective, bucuria de a-ti putea spune uneori ca esti fericit.” Simplu, nu?

4.In loc sa ne complicam traiul cu ganduri sau idei nesanatoase, ar fi bine sa plecam de la premiza ca VIATA E PE ZILE si ca e importanta orice clipa si orice decizie luata ne poate schimba traiectoria. Adica, Eu! Mie! Imi! Si cum la un moment dat va trebui sa dam socoteala pentru toate conduitele noastre, ar fi bine sa nu pierdem vremea si sa traim viata cat se poate de frumos!

5.Si nu uita: Viata nu o alegi, ci o traiesti! :)

Sursa poza

 

Leave a Reply