Nu trebuie sa fii narcisist ca sa ai o parere buna despre tine

Lupta cu noi insine e cea mai grea. De multe ori facem lucruri pe care le simtim potrivite pe moment, iar pe urma realizam faptul ca nu au fost tocmai cele mai bune variante. Reactiile si actiunile noastre sunt determinate de ceea ce traim noi cu noi. Astfel, cu cat suntem mai nemultumiti de noi, cu atat o sa fim mai nemultumiti de persoanele din jurul nostru. Frustrarea vine din insatisfactiile noastre, iar ceea ce nu ne place la altii este, de fapt, ceea ce nu ne place la noi. Vi s-a intamplat sa va displaca o persoana pentru ca “este prea bagacioasa” sau “prea timida”? Nici o problema. Cu totii trecem prin asta. ;) Trebuie doar sa constientizam ca relatiile cu ceilalti depind in mare parte de relatia cu noi. Nimeni nu isi doreste alaturi oameni tristi, vesnic nemultumiti, critici etc. Asa ca, sa luam aminte: pentru a avea relatii bune cu noi insine, trebuie sa tinem cont de urmatoarele sfaturi:

1.Nu te critica. Asa cum spune si titlul articolului, nu trebuie sa suferi de narcisism ca sa ai o parere buna despre tine.

2.Incearca sa fii multumit cu ceea ce ai. De asemenea, lupta daca iti doresti mai mult.

3. Primeste cu drag un compliment, nu il contrazice.

4.Bucura-te de lucruri simple.

5.Tine minte: Tu esti responsabil de trairile tale interioare. Daca nu ai o relatie buna cu tine, nu poti sa ai relatii bune cu ceilalti.

6. Ca sa fii inconjurat de oameni frumosi la figurat, trebuie sa fii frumos pe dinauntru.

Sursa poza

Leave a Reply