Nu poti cumpara fericirea, dar poti citi acest articol…ar fi cam acelasi lucru. :)

Unii vor fi de parere ca titlul nu are neaparat legatura cu textul, insa, cu siguranta vor fi altii care se vor regasi in cele scrise si mai mult li se va reactiva sentimentul ca nu sunt singuri si ca au toate motivele din lume sa fie fericiti pentru ca au pe cine se baza…prietenii lor.

E minunat sa cunosti zi de zi oameni care ofera atat de mult pentru ca cei din jurul lor sa fie fericiti. Sunt oameni care ofera in mod constient, fara sa pretinda nimic in schimb. De fapt, asta este “prietenia” – un raspuns la ceea ce oferi…Cu cat oferi mai mult, cu atat primesti mai mult, fara sa ceri asta. Apropo de acest subiect, intotdeauna am spus ca daca ar fi sa ma laud cu ceva, m-as lauda cu prietenii mei. Niciodata nu am putut vorbi despre “cea mai buna prietena a mea”, ci “de una dintre cele mai bune prietene ale mele.” Stiu, sunt o norocoasa. Am in jurul meu oameni care scot tot ce e mai bun din mine si care ma provoaca sa fiu si eu cel putin la fel de buna ca ei.

De-a lungul timpului am invatat ca e bine sa fii selectiv si sa iti alegi oamenii de langa tine (pentru ca ai posibilitatea sa faci asta) dupa bunul tau plac. Asta am si facut! Mi-am dorit intotdeauna prieteni de nadejde, sinceri si autentici dar, am invatat ca inainte de a cere acest lucru, trebuie sa il ofer eu. Am mai invatat ca prietenia nu consta in timpul petrecut impreuna ci in modul in care noi o valorificam si o pretuim chiar daca suntem departe unii fata de ceilalti. De aici si prieteniile acelea in care desi se vad o data pe an, vorbesc de parca s-au vazut ultima data ieri.

Suntem fiinte sociale, de aceea, “ne hranim” cu vorbe bune, calde, cu sfaturi pe care nu reusim sa le aflam singuri si cu decizii pe care ne este greu sa le luam. Oamenii au nevoie de prieteni confidenti carora sa le spuna “oful” si sa aiba incredere ca va ramane secret. Este extraordinar sa primesti mesaje sau apeluri de la oameni pe care nu i-ai mai vazut de foarte multi ani si sa auzi cuvinte calde si faptul ca le pasa de tine.

Tu cand ti-ai sunat ultima data prietenii sa le multumesti pentru ceea ce iti ofera?

Sursa poza

 

Leave a Reply