Motive frecvente pentru a demisiona

Exista momente in cariera cand trebuie sa luam decizia de a incheia un capitol din viata noastra si de a incepe altul. La locul de munca, el se incheie cu demisia. Care credeti ca sunt motivele cele mai intalnite pentru care oamenii demisioneaza?

In primul rand stabilitatea financiara a companie (are ne cazuri, pierde clienti si bani, exista zvonuri ca ar putea fi inchisa, ca va da faliment, etc).

Relatia cu seful s-a stricat pentru totdeauna. Oricare ar fi motivul, nu se mai intrezareste nicio cale de impacare….

Rolurile tale s-au extins (te-ai casatorit, ai devenit parinte, etc.), iar cheltuielile au crescut. Trebuie sa te orientezi catre oportunitati mai bune pentru a-ti sustine familia.

Valorile tale sunt diferite de cele ale culturii organizationale. Parca iti e din ce in ce mai greu sa tolerezi regulile companiei, procedurile interne, sedintele lungi, etc.

Ai incetat sa mai lucrezi cu pasiune si nu-ti mai place ce faci. Nu conteaza ce s-a schimbat, dar daca te gandesti cu groaza ca trebuie sa te duci la munca dimineata, ar fi cazul sa te intrebi ce iti doresti sa faci in viitor.

Lipseste etica! Managerii mint clientii cu privire la calitatea produselor sau nu respecta termenele. Compania fura informatii de la concurenta. Toate pot fi un motiv intemeiat sa-ti schimbi serviciul.

Nu te mai intelegi bine cu colegii. Nu mai formati o echipa. Inca o data, motivul nu conteaza. Important este sa o iei de la capat si sa ai grija ca aceasta situatie sa nu se mai repete.

Esti atat de stresat la serviciu, incat acest lucru iti afecteaza atat sanatatea fizica si mentala, cat si relatia cu familia, prietenii.

Simti nevoia de noi provocari. Vrei sa ai mai multe responsabilitati si sa demonstrezi ca poti mai mult. Daca nu ai ocazia sa faci acest lucru in actuala organizatie, e cazul sa cauti provocarile in alta parte.

Tu din ce motiv ai demisionat ultima data?

Sursa poza

Leave a Reply