Jocul “Spionul”

Scopul principal al acestui joc este de a facilita autocunoasterea realizata in grupul de copii, stabilirea primului contact si apropierea dintre ei.

Marimea grupului: 10-30 participanti

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: un numar de fulare ( esarfe, fasii de stofa) egal cu numarul participantilor.

Descriere:
Jocul se desfasoara in liniste si cu ochii legati. Se va delimita un spatiu din care nimeni nu va putea iesi. Participantilor le sunt legati ochii. In liniste fiecare incepe sa se plimbe prin sala. Cand se intalnesc doua persoane, vor incerca sa-si ghiceasca identitatea, atingand hainele, coafura, etc. Cel care reuseste primul sa ghiceasca, ii spune celuilalt participant numele sau si trece in spatele lui. Mai departe ei merg impreuna. Daca nici una din presupuneri nu e corecta, fiecare isi spune numele, apoi se separa.

Cand se intalnesc siruri, “capeteniile” sunt partea activa si unul dintre cei doi ghiceste corect numele celuilalt, isi spune si el numele, il separa de sirul sau si ambii trec la capatul randului ” descoperitor”. Animatorul se apropie de unul dintre participanti, declarandu-l spion. El, de asemenea, se plimba prin incapere. Cand o persoana se intalneste cu un spion si reuseste sa-i ghiceasca numele, nu se intampla nimic. In caz contra, persoana este declarata spion, iar daca are sir, acesta se disperseaza.

Te asteptam alaturi de noi si pe pagina de Facebook!

Sursa poza

Leave a Reply