Jocul “Schimba locurile”

Acest joc va facilita intercunoasterea si va ajuta la realizarea unui prim contact in grupul de lucru. Este in acelasi timp o activitate amuzanta, solicita atentia, imaginatia, spontaneitatea, are un ritm alert si implica toti participantii.

Marimea grupului: 10-30 participanti

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: . scaune

Descriere:
Participantii, sunt invitati sa aranjeze scaunele, astfel incat sa formeze un cerc si sa ramana asezati. Animatorul sta in interiorul cercului, in picioare si spune “Schimba locurile toti cei care au ochii …” si indica o culoare. Toti cei care au culoarea respectiva a ochilor trebuie sa se ridice si sa isi schimbe locul. Pentru ca si cel din mijloc urmareste sa ocupe un scaun, este nevoie ca rapiditate. Cel care nu reuseste sa prinda un loc liber, ramane in mijloc si continua jocul.

Criteriile se pot schimba in timpul jocului, in functie de imaginatia participantilor si a animatorilor: cine are parul lung, cine este elev, cine are telefon mobil, cine este microbist, cei carora le plac filmele, cui ii place marea, cine a zburat cu avionul etc)

Observatii:
Participantii vor afla lucruri noi unii despre altii si vor putea descoperi caracteristici, calitati sau pasiuni comune.

Te asteptam alaturi de noi si pe pagina de Facebook!

Sursa poza

Leave a Reply