Jocul “Sa primim musafiri”

Scopul: Reactualizarea regulilor de comportament in timpul primirii unor musafiri, insusirea unor formule de politete, educarea la copii a spiritului de ospitalitate si de sociabilitate.

Participantii vor invata sa interpreteze corect rolul de musafir si de gazda, sa elaboreze raspunsuri adecvate rolului asumat.

Resurse: Un buchet de flori naturale sau confectionate, vesela, biscuiti sau bomboane, pahare cu apa, tavi mici.

Desfasurare:
Facilitatorul impreuna cu copiii vor aranja inainte de inceperea jocului 2-3 mese pentru musafiri si gazde. Se vor pune la indemana materialele necesare pentru servit.
Participantii vor fi impartiti in doua grupe: jumatate dintre elevi vor fi gazde, iar ceilalti vor fi musafiri. Gazdele se vor aseza la mesele pregatite si vor astepta musafirii.
Propunatorul da un buchet de flori musafirilor. Copiii vor fi indemnati sa-si reactualizeze impresiile avute cu ocazia unor vizite sau sa tina seama de cateva momente:
- sunatul la usa sau ciocanitul;
– oferirea florilor catre gazde;
– adresarea multumirilor de catre gazda;
– poftirea musafirilor sa ia loc;
– servirea musafirilor;
– despartirea musafirilor de gazde.

Reusita jocului depinde in mare masura de alegerea a cate unui copil din ambele grupe (musafiri si gazde) care sa conduca si sa poarte dialogul, nefiind posibila comunicarea intre toti copiii.
Eventual se vor repartiza roluri de adulti si de copii pentru a justifica diferentierea atributiilor in cadrul celor doua categorii, musafiri si gazde.

In incheierea jocului se poate canta de catre toti copiii un cantec vesel sau se poate recita in cor o urare.

Va asteptam pe pagina de Facebook Fii Un Nume!

Leave a Reply