Jocul “Pantomima”

Fie ca lucrati cu un grup de copii sau elevi si doriti ca membrii acestuia sa se cunoasca intre ei, fie ca sunteti intr-un grup de prieteni si doriti o activitate amuzanta va propun acest joc.

Marimea grupului: 10-15 participanti

Varsta potrivita: peste 7 ani

Materiale: nimic

Descriere:
Participantii trebuie sa creeze un cerc si sa se gandeasca la o ocupatie pe care isi doresc sa o demonstreze prin intermediul pantomimei (exemplu: sportivul poate imita fuga, muzicianul interpretarea la un instrument etc). Fiecare participant trebuie sa imite ocupatia lui si va incerca sa-si aminteasca pantomima fiecarui jucator.

Animatorul spune ca participantii sunt gata sa inceapa exercitiul, dar pana atunci fiecare are un minut pentru a repeta pantomima sa.

In continuare, procedura este urmatoarea: o persoana bate din palme, arata pantomima lui, apoi iarasi bate din palme si spune numele unuia din participanti, aratand spre dansul. Acesta continua, aratand apoi spre alt participant.

Observatii:
In cazul grupului de copii sau elevi va recomand ca tema pentru mima o ocupatie pe care ei si-ar dori sa o aiba cand vor fi adulti.

Sursa poza

Leave a Reply