Jocul “Doua minciuni si un adevar”


Obiectiv:
Usureaza discutiile dintre participantii unui grup care nu se cunosc intre ei.

Marimea grupului: minim 5 persoane

Varsta potrivita: + 5 ani

Materiale:

Descriere:

1. Participantii trebuie sa spuna trei informatii despre ei. Doua dintre ele trebuie sa fie false si una adevarata.

2. Vorbeste fiecare pe rand si spune acele trei lucruri despre el/ea, dupa care ceilalti trebuie sa ghiceasca ce informatii au fost false.

3. Intrebati participantii cum s-au descurcat in a face diferenta intre adevar si minciuna. Invitati participantii sa impartaseasca intamplari interesante sau amuzante daca doresc sa faca asta.

Observatii

Unii participanti s-ar putea sa fie reticenti in a participa, posibil din cauza timiditatii sau pentru ca nu au idee ce sa spuna. Ca ajutor in aceasta activitate, cineva poate sa faca o demonstratie. Sa dea exemple de diferite tipuri de informatii (Cand eram mic am avut un caine pe care-l chema Grivei. / Mi-am rupt piciorul in sase locuri cand eram la scoala si l-am intalnit anul trecut pe presedintele Americii.) Invitati grupul sa ghiceasca ce parte nu este adevarata.

Aceasta activitate prezinta oportunitatea de a avea o dezbatere educativa despre minciuna. Pentru a porni o astfel de discutie, intrebati: “Cand este bine sa spuneti o minciuna ?” Asigurati-va ca atmosfera ramane destinsa si ca toti participantii se simt confortabil in a-si exprima punctul de vedere.

Sursa poza

Leave a Reply