Gafe la birou care te vor costa

Este foarte important ca mediul profesional sa fie unul relaxant si placut, astfel incat randamentul tau sa fie pe masura. Insa, cateodata este posibil ca toate aceste lucruri pe care le apreciezi si ti se par “cool” sa se intoarca impotriva ta.

1. Prieteniile de la birou-este ideal ca la birou sa iti faci prieteni si sa iti continui relatiile cu ei dupa cele 8 ore de la serviciu. Cine nu si-ar dori asa ceva? Dar ai mare grija pe cine iti alegi prieten dintre colegii care te inconjoara.
E posibil ca intr-o situatie profesionala mai dificila sa se duca sa te barfeasca la ceilalti colegi, sau mai mult, sa iti puna bete in roate in fata sefului tau. Ti-ai mai dori prieteni de acest gen?

2. Ai grija cu cine vorbesti! Imi vine un minte un caz in care erau doi colegi si plecau impreuna de la serviciu, avand drum comun spre casa. Pe drum, evident, povesteau ce s-a mai intamplat pe la serviciu, ce au mai facut X si Y, etc.
Nimic gresit in asta, dar cand a doua zi il auzi pe colegul caruia i “te-ai spovedit” ca rade cu alti colegi pe seama a ceea ce ai spus, nu cred ca e prea placut si nici credibilitatea ta in fata lor nu prea va mai exista…

3. Nu amesteca viata personala cu cea profesionala. Nu poti face abstractie de ceea ce se intampla in viata personala, dar totusi e bine sa fii discret(a)! Nu cred ca e in avantajul tau sa auda colegii cum te certi cu iubitul la telefon, ca ti-au taiat curetul sau cum te-ai imbatat in weekend-ul trecut.

Va urma…

Sursa poza

Leave a Reply