Femei vs Barbati

Daca v-ati intrebat vreodata de ce ne este greu sa-i intelegem pe barbati si de ce ei au renuntat sa mai afle ce isi doresc femeile va ofer cel mai simplu raspuns: suntem diferiti. Gandim diferit, avem asteptari si temeri diferite, reactionam diferit, iubim diferit.

Femeile au o inteligenta intuitiva avand o mai mare capacitate de analizare a emotiilor, de a-i intelege pe ceilalti si a se adapta situatiilor, iar barbatii se nasc cu o inteligenta conceptuala, indreptata spre elemente concrete. Ei sunt mai pragmatici, iar ele se bazeaza mai mult pe sentimente si emotivitate. Barbatii nu isi verbalizeaza emotiile. In momentul incetarii unei discutii barbatul va considera conflictul incheiat, in schimb pentru femeie el continua, amplificandu-se uneori datorita conexiunilor pe care le realizeaza fata de alte situatii si momente conflictuale. Si chiar daca el rasufla usurat si adoarme linistit “pftiu bine ca am scapat si de data asta”, ea se va intoarce la subiect si maine si in alte zile daca va considera ca mai sunt lucruri de spus.

Femeile se simt “implinite” prin relatiile afective pe care le stabilesc cu ceilalti. Ele dezvolta o dependenta afectiva si simt in permanenta nevoia de a fi placute si apreciate. De aceea vor cauta mereu sa se simta tinere, frumoase si atractive, iar gelozia partenerului va confirma toate acestea. Evident, asta nu inseamna o aprecierea a crizelor aprige de gelozie. Pentru femei dragostea fizica va fi aproape intotdeauna legata de sentimente, iar implinirea de existenta unui camin conjugal.

In schimb barbatii traduc “implinirea” prin independenta. Emotivitatea se regaseste diferit iar afectivitatea este mai putin profunda. Relatiile sexuale devin o expresie a virilitatii, a capacitatii de a seduce si cuceri. Pentru el refuzul femeii va insemna intotdeauna mai mult decat “nu am chef, sunt obosita”.

Cariera si familia sunt percepute diferit. Femeia se desavarseste prin familie fiind nevoita uneori sa renunte la viata profesionala, iar barbatul juxtapune cele doua roluri, afirmandu-se in principal prin profesie. Pentru ei casa devine un loc de relaxare, de liniste dupa o zi obositoare, pentru ele de multe ori caminul devine un alt loc de munca. Astfel pentru femeie relaxarea va implica parasirea locului conjugal la prieteni, rude, in oras, iar el nu va intelege de ce nu pot sta acasa linistiti.

Femeile se tem de singuratate, au nevoie de un loc in care sa isi reverse afectiunea, iar barbatii se tem de a nu pierde puterea (simbol al masculinitatii lor) motiv pentru care nu isi expun sentimentele.

Bineinteles ca aceste detalii nu sunt universal valabile, la anumite persoane procesul maturizarii si evolutiei produce unele mutatii, dar per ansamblu aceste elemente nu lipsesc din caracteristicile naturii feminine si respectiv masculine.

(Sursa poza)

2 comments

 1. spataru lucica braila says:

  FELICITARI pentru infiintarea acestui site,m-ar interesa ce trebuie sa faca societatea romaneasca in privinta marginalizarii pensionarilor care isi doresc sa fie activi.Si pensionarii vor sa fie un nume nu un numar.As dori sa aveti mai multe dezbateri pe aceste teme.Succes.

  • Cristina Buja says:

   Va multumim pentru apreciere!

   Exista fundatii si asociatii ce dezvolta programe in care seniori pot fi voluntari, ajutand la promovarea imbatranirii active. Daca doriti sa va ofer un contact va rog sa ne scrieti in privat pe office@fiiunnume.ro.

Leave a Reply