Exista o emotie numita recunostinta…

Cu siguranta, toata lumea stie acest lucru, insa nu toata lumea foloseste aceasta importanta resursa, numita recunostinta. Ce trebuie sa stim este faptul ca s-a demonstrat ca persoanele care abordeaza o atitudine pozitiva au cele mai mari sanse sa atinga succesul atat pe plan personal cat si profesional. De asemenea, cred cu tarie ca fericirea noastra depinde in mare parte de modul in care analizam si interpretam evenimentele din viata noastra. Spun asta pentru ca, de regula, avem tendinta de a acorda mai multa atentie aspectelor negative decat aspectelor pozitive.

De-a lungul timpului, s-a studiat foarte mult problematica fericirii si s-a ajuns la concluzia ca recunostinta este un ingredient important pentru bunastarea psihologica si sociala a fiecaruia dintre noi. Rezultatul este simplu: Prezenta emotiilor pozitive pot sa transforme emotiile negative (ingrijorare, furie, invidie etc), pot sa imbunatateasca resursele fizice, intelectuale si sociale in detrimentul actiunilor negative. Reteta este mai simpla decat ne imaginam:

1.Bucura-te de lucrurile simple care ti se intampla. (Zambetul vanzatoarei de la chioscul de ziare, un compliment primit pe strada, o iesire in parc cu prietenii etc).

2.Apreciaza evenimentele pozitive si incearca sa le marchezi, amintindu-ti mereu de ele.

3.Fii recunoscator pentru aspectele positive care ti se intampla si incearca sa abordezi o cale optimista.

Sursa poza

 

Leave a Reply