Exercitiul “Ce iti place?”

Obiectivele acestui exercitiu sunt de a pune baza unor relatii personale si a constientiza caracteristicile fiecarei persoane.

Marimea grupului: 10-30 participanti

Varsta potrivita: peste 10 ani

Materiale: fise (coli de hartie sau carton), pixuri, scotch

Descriere:
Animatorul repartizeaza fisele fiecarui participant si le da urmatoarele instructiuni: “In coltul drept de sus scrie ce obisnuiesti sa faci duminica seara; in coltul strang care e ocupatia (hobby-ul) ta preferata; in coltul stang de jos scrie ce iti place sa gasesti in oameni; in coltul drept, dorinta ce ai ruga sa ti-o indeplineasca un zeu sau o zana”. Aceasta se face in maxim 10 minute. Nu trebuie trecut numele pe fisa.

Odata fisele completate, ele se strang pentru a fi amestecate si repartizate din nou, fara ca nici una sa nu coincida cu primul “autor”. Apoi fiecare membru al grupului incepe a cauta primul posesor al foii. Daca are dubii, poate pune intrebari, fara a arata nimanui fisa. Participantul va pune intrebarile din fisa pentru a vedea daca ele coincid sau nu raspunsurilor. Daca a gasit primul posesor al fisei, ii scrie numele pe foaie si o lipeste intr-un loc vizibil (perete sau tabla anterior amenajata).

Observatii:
Ulterior se poate face o evaluare folosind urmatoarele intrebari: “Cum va simteati?”, “Ati raspuns sincer la intrebari?”, “Ati indeplinit corect faza cautarii?”.

Sursa poza

Leave a Reply