Esti un bun coechipier?

A fi membru al unei echipe inseamna, in primul rand, a avea sentimentul apartenentei la un anumit grup. Fiecare individ apartine unui astfel de grup, fie ca este vorba de familie, cercul de prieteni sau de un grup la locul de munca.

A fi membru de echipa inseamna a-ti insusi valorile si cultura grupului, inseamna sa te integrezi intr-un colectiv care are un scop bine stabillit si sa crezi in el ca fiind un scop de-al tau, inseamna sa spui “noi” si nu “eu”. In momentul in care crezi in valorile care unesc o echipa, te poti considera un bun coechipier.

O echipa de profesionisti se recunoaste prin implicare si dedicatie, printr-o foarte buna comunicare si colaborare, prin forta si perseverenta de a face lucrurile foarte bine.

Ca sa fii un bun coechipier, in primul rand trebuie sa dovedesti interes, disponibilitate de a asculta si de a insusi informatii, si nu in ultimul rand sa crezi in valorile promovate de grup. Un bun coechipier este cel care castiga respectul si increderea celorlalti. Si acest lucru se poate obtine daca:

– intrebi politicos pe cei din jur eventualele nelamuriri sau probleme care pot aparea;
– asculti ceea ce au ceilalti de spus inainte de a expune propriul punct de vedere;
– nu intrerupi si nu vorbesti “peste ceilalti”;
– utilizezi ideile celorlalti pentru a imbunatati propria activitate;
– ii tratezi pe ceilalti asa cum doresti sa fii tratat;
– iti tii promisiunile si angajamentele – daca nu reusesti sa respecti termenele limita, vei afecta munca celorlalti;
– ceri feedback si te asiguri ca ceea ce faci este bine si ca esti pe drumul cel bun.

Ai fi om de echipa este o cerinta indispensabila daca vrei sa fii un profesionist. Profesionistii sunt oameni de echipa carora le pasa de cei din jur. Tu ce vrei sa fii?

Sursa poza

Leave a Reply