Esti angajat, dar iti cauti alt job?

Cautarea unui nou job in timp ce esti angajat(a) poate fi de cele mai multe ori obositoare, mai ales dupa 8 ore petrecute la serviciu. Cu atat mai mult trebuie sa fii atent(a), pentru ca poti risca sa iti pierzi si actualul job.

Si totusi, cum poti cauta un alt loc de munca in timp ce ai statutul de angajat?

Fii discret(a). Chiar daca te intelegi bine cu unii colegi si ai incredere in ei, aceasta informatie trebuie sa o pastrezi doar pentru tine, cel putin pana la momentul in care accepti o alta oferta. Gandeste-te ce ar putea sa se intample daca afla seful tau ca esti in cautarea unui alt job? Vor fi repercursiuni asupra muncii tale, a rezultatelor sau a relatiei cu ceilalti? Probabil ca da.

Focuseaza-te! Cautarea unui job este un job in sine. Presupune perseverenta, un plan de actiune, pasi mici pe care sa ii urmezi, follow-up si multa rabdare. Din experienta candidatilor cu care am interactionat in cadrul proceselor de consiliere in cariera si a celor de recrutare, gasirea unui nou job dureaza in medie, aproximativ 6 luni. Evident, depinde de mai multi factori acest interval: domeniul in care activezi, experienta ta profesionala, job-ul pe care il ai in vedere, schimbarile socio-economice, etc. Dar daca dupa doua saptamani de cautari esti demoralizat(a) si renunti, probabil ca inca nu esti pregatit(a) cu adevarat sa iti schimbi job-ul.

Fii prezent(a) la actualul job! Chiar daca ai de gand sa schimbi locul de munca, asta nu inseamna ca trebuie sa iti neglijezi sarcinile cotidiene de la serviciu. Motivele sunt simple: in primul rand inca nu ai o alta varianta viabila care sa iti ofere siguranta si in al doilea rand neimplicarea ta poate da de gandit colegilor sau superiorilor. Daca nu esti atent(a) la toate aceste detalii, ai toate sansele sa fii tradat(a) de propriile mesaje comportamentale.

Foloseste-ti timpul liber! Chiar daca te gandesti ca in timpul liber trebuie sa te deconectezi total de viata profesionala, schimbarea job-ului presupune niste eforturi suplimentare din partea ta. Planifica-ti cate 30-60 minute pe zi in care sa cauti job-uri sau sa discuti cu persoane din domeniul tau. Practic, sa fii la curent cu ce oportunitati exista. Iar daca nu exista, creeaza-le tu! J

Asadar, pentru a face un salt cat mai rapid spre un alt job, nu uita de cele trei elemente cheie: discretie, perseverenta si rabdare!

Mult succes!

 

Sursa poza

 

Leave a Reply