Vrei doar un job sau o cariera?

In ziua de astazi, sa-ti gasesti un job nu este foarte usor, cu atat mai mult cu cat studiile si/sau experienta ta fac parte din categoriile de nisa. Insa, fiecare job pe care il ai te duce sau nu mai departe catre obiectivele carierei tale. Haideti sa descoperim impreuna cateva idei esetiale pentru a fi fericiti cu profesiile noastre.

1. Nu alege un job care este “la moda”. In ultimii ani au tot existat diverse domenii care au fost vazute ca fiind adevarate mine nesecate de posturi vacante. Trebuia doar sa urmezi o facultate de profil si, la terminarea studiilor, iti gaseai destul de usor un loc de munca. Din pacate insa, multi tineri au ales aceasta varianta, iar la finalizarea studiilor s-au trezit in fata unui adevar crunt. Concurenta pentru diverse posturi era foarte mare din cauza ca multe persoane s-au pregatit pentru joburile “la moda” si nici salariile nu erau cele visate de absolventi.

2. Alege-ti un stil de viata, nu doar o pozitie. E bine sa ai aspiratii, mentori si sa vrei sa ajungi sa ai o viata similara cu cea a idolului tau. Totusi, urmareste atent evolutia acestuia si vezi daca esti dispus sa faci sacrificiile pe care le-a facut el pentru a obtine ceea ce are acum. Sunt foarte putine persoane care afirma ca, daca ar trebui sa o ia de la capat, ar face exact aceleasi lucruri pe care le-au facut. Alege-ti o destinatie finala, dar incearca sa iti urmezi propria cale, astfel incat, atunci cand iti atingi obiectivul, sa poti spune ca esti fericit cu ceea ce ai realizat si ca, daca ar trebui sa ia totul de la zero, ai face acelasi lucru.

3. Nu ramane blocat intr-un domeniu care nu iti face placere. O idee buna ar fi sa testezi mai multe joburi. Schimbarea frecventa a jobului arata ca cei care fac asta se afla cu adevarat in cautarea unei cariere pe care si-o doresc. Renuntarea la un job care nu iti place si nu iti aduce satisfactie este, pana la urma, cel mai simplu mod de a identifica, dupa mai multe incercari, ceea ce iti place sa faci. Iar daca ti-e frica de cum ar putea arata CV-ul tau in ochii viitorului tau angajator, nu trebuie sa-ti faci griji. Poti apela la serviciile unui consilier in cariera, care te va ajuta sa iti transformi parcursul profesional intr-o poveste de succes.

Mai multe detalii gasesti aici.

Sursa poza

Leave a Reply