Cum sa te prezinti in 60 de secunde

De cele mai multe ori, dificultatea la interviuri consta in faptul ca cel intervievat nu stie “sa se vanda” suficient de bine pentru a convinge angajatorul. Ori este prea modest(a), nu isi cunoaste atuurile suficient de bine ca sa le puncteze, ori este in extrema cealalta, cand spune prea multe fiind chiar obositor pentru interlocutor.

De aceea, cea mai cunoscuta regula a networking-ului poate fi aplicata cu usurinta si in cazul in care iti cauti un job nou.

“Elevator pitch” este o scurta descriere despre tine pe care o poti folosi in orice moment. Este concentrata si la obiect, construita special pentru a avea impact.

De ce se numeste asa? Gandeste-te ca te afli in lift cu directorul companiei in care iti doresti sa lucrezi… Sau cu un potential partener pentru afacerea ta… Sau un nou client pe care il “vanezi” de luni intregi… Ce faci? Il lasi sa-ti scape?

Pentru a intra in contact cu o persoana, introducerea ta este esentiala. Modul in care te pozitionezi in discutie, cum te prezinti si ce zici despre tine te pot ajuta sa ai rezultatele dorite.

Formuleaza pitch-ul mentionand cateva cuvinte despre:

  • Cine esti?
  • Cu ce te ocupi/Ce faci in prezent?
  • Unde lucrezi?
  • De ce l-ar interesa sa stie asta? Da-i un motiv pentru a-i capta atentia.
  • De ce esti/Ce faci diferit de altii?

Si toate acestea intr-un interval de 30-60 secunde. :)

Iti recomand sa il repeti inainte, sa il expui in fata persoanelor apropiate si chiar sa ceri feedback.

Apoi, adapteaza-l in functie de situatie, de scopul tau si testeaza-l cu cat mai multe persoane noi.

Un pitch bine structurat te poate ajuta sa cunosti oameni noi, sa iti largesti reteaua de contacte, sa te prezinti ca un/o profesionist(a) si sa faci o impresie buna oriunde te duci!

Mult succes!

 

Te asteptam alaturi de noi pe pagina de Facebook!

Sursa poza

Leave a Reply