Cum rezolvi dificultatile de la serviciu

Micile probleme de la locul de munca sunt inevitabile si ca atare este important sa stim cum sa le gestionam pentru a nu deveni un adevarat vulcan gata sa erupa oricand. Indiferent de tipurile de locuri de munca prin care ai trecut si poate vei trece, iata cateva solutii simple pentru a putea evita dificultatile comune.

Evalueaza-ti propriul comportament la locul de munca

Tensiunile care apar la multe locuri de munca pot avea motive diferite si nu sunt intamplatoare, dar inainte de a vorbi, asigura-te ca propriul comportament este parte din solutie si nu din problema.

Vorbeste direct cu colegii

La locurile de munca in care simti ca ai vreo problema cu atitudinea/comportamentul unui coleg, adopta o atitudine onesta si provoaca o discutie deschisa, intre patru ochi cu persoana respectiva. Daca te simti inconfortabil sa ridici problema intr-o discutie fata in fata, scrie-i un e-mail. In oricare caz, nu evita confruntarea, altfel risti sa acumulezi frustrari si sa ai probleme mai tarziu.

Discuta cu managerul

Uneori, sunt situatii in care este necesar sa apelezi la o persoana din conducere pentru a gasi solutii la problemele aparute. Fii concret, da exemple, insa limiteaza-te la aspectele importante. De asemenea, este bine sa-ti asumi responsabilitatea pentru faptele tale, fara a da vina pe altcineva.

Conflictele de la orice loc de munca isi gasesc solutii simple atunci cand acestea se bazeaza pe comunicarea directa si pe o atitudine pozitiva. Atata timp cat timp se doreste solutionarea acestora, rezolvarile sunt la indemana in mediul intern, iar identificarea cauzei reale poate fi un prim pas.

Sursa poza

Leave a Reply