Compatibilitatea in relatia de cuplu

Am auzit de multe ori expresia “nepotrivire de caracter”, cel mai des fiind folosita ca motiv de divort, insa niciodata nu am stiut daca e spusa pur si simplu sau este doar un mod de a ascunde adevaratele motive pentru care partenerii se despart. Indiferent de situatie, inainte de casatorie, este bine sa luam in calcul urmatoarele sfaturi:

1.Asigurati-va ca planurile voastre de viitor coincid

Chiar daca sunteti orbiti de dragostea pe care v-o purtati si doriti sa va oficializati relatia cat mai repede, vorbiti despre planurile voastre de viitor pentru a vedea daca sunt comune. De exemplu, un cuplu a divortat dupa doi ani de casnicie pentru ca ea si-a manifestat dorinta de a avea un copil iar el avea in plan sa emigreze in Canada.

2.Discutati despre cat de pregatiti sunteti pentru casatorie atat din punct de vedere emotional cat si material. Oferiti-va disponibilitatea afectiva si fiti cat se poate de sinceri in ceea ce priveste sentimentele si temerile voastre.

Casnicia implica si o modificare in bugetul partenerilor, mai ales in momentul in care apar copiii, de aceea este indicat sa se faca niste calcule inainte, pentru a vedea daca vor putea face fata acestei responsabilitati.

3. Discutati despre ce reprezinta casatoria pentru fiecare dintre voi, despre motivatia voastra si mai cu seama despre asteptarile voastre de la casatorie. Pot sa para banale, insa, dezbatute, aceste aspecte ajuta la croirea unui drum comun.

4. Este important ca partenerii sa vorbeasca si despre atributiile de sot si sotie, poate chiar sa faca un plan in care sa isi exprime nevoile si totodata disponibilitatea de a imparti responsabilitatile in casa: “Cine se va ocupa de treburile casnice?”, “Cine va plati facturile?” etc.

5.Aparitia copiilor

Aceasta etapa este extrem de importanta mai ales pentru ca implicam si alte personae in “poveste”. Discutati cu partenerul/a despre perioada in care ar trebui sa vina pe lume copilul si despre ceea ce inseamna implicarea voastra in calitate de parinti. Totusi, apare un nou membru caruia trebuie sa-i oferim din afectiunea noastra, timpul si bugetul nostru.

Sursa poza

Leave a Reply