Cele mai ciudate joburi din lume

Cele mai ciudate joburi din lume ar putea sa ii inspire pe tinerii nehotarati in privinta viitorului sau pe cei care vor sa isi schimbe meseria. De aceea, junalistii de la AOl Jobs au realizat un top al celor mai ciudate profesii din lume:

Omul care pune fructele in iaurt. In fabricile alimentare unde liniile de productie nu sunt 100% tehnologizate, exista tot felul de posturi repetitive. Un astfel de caz este cel al muncitorului din fabrica de iaurt care nu are altceva de facut decat sa insereze fructele in fiecare cutie.

Omul care asteapta la rand in locul tau. Cand nu ai timp sa stai la coada, platesti pe altcineva sa o faca. Este un serviciu destul de profitabil in marile orase din SUA unde anumite cozi sunt inevitabile si “time is money”. In Washington exista o astfel de agentie de line-waiting, iar cele mai multe solicitari le vin la evenimente majore, cum au fost si audierile de la Curtea Suprema in cazul programului Obamacare.

Consultantul in materie de nume de nastere. Specialistii in branding sunt solicitati de familiile americane sa le gaseasca cel mai potrivit nume pentru bebelusul lor. Un raport al Wall Street Journal arata ca acest trend a luat amploare dupa 2007, parintii fiind convinsi ca de alegerea numelui depinde succesul in viata al copilului lor.

Persoana care te imbratiseaza. In Japonia exista cafenele speciale in care clientii primesc, pe langa cafea, si un strop de afectiune. In timp ce barmanul iti prepara bautura pe care o doresti, o chelnerita imbracata intr-un costum de asistenta maternala te tine in brate si iti sopteste vorbe calde si incurajatoare. Un serviciu suplimentar oferit de restaurant Soineya din Tokyo este sa te lase sa adormi in bratele “imbratisatoarei”. 3 minute de somn costa 1.000 de yeni (11 dolari).

Testerul de mirosuri. Nicio tehnologie nu poate inlocui nasul omenesc cand este vorba de productia de cosmetice. Unii “specialisti” in mirosuri sunt angajati sa testeze cum se combina parfumul creat cu diverse tipuri de piele.
Articol preluat de pe www.realitatea.net

Sursa poza

Leave a Reply