Cariera si bunele maniere online

Era digitala este tot mai dezvoltata, gadget-urile si aplicatiile mobile luand locul multor alte forme de interactiune.

Cand te afli in cautarea unui job, potentialii angajatori trebuie sa ii gasesti in “societatea virtuala”, care de multe ori este densa, uneori chiar suprasaturata de informatii.

Iti recomand cateva idei pentru a ajunge mai usor la angajatori prin intermediul email-ului.

  1. Textul mentionat in “Subject”. Este important sa ii captezi atentia cititorului, altfel email-ul tau are toate sansele sa nu fie citit. Poti introduce numele pozitiei pentru care aplici, ba chiar sa adaugi 2-3 cuvinte legate de tine. Fii creativ(a) si profesionist(a) totodata. :)
  2. Foloseste tonul pe care il utilizeaza si angajatorul in anuntul postat. E un ton familiar, prietenos, sau mai degraba unul formal? Adapteaza-ti continutul email-ului in functie de situatie.
  3. Lungimea textului este extrem de importanta. Nu va sta nimeni sa citeasca un mail de 30 de randuri, de aceea este bine sa fii concis(a). Pucteaza ce poti face tu pentru companie, formuleaza paragrafe scurte, usor de citit. Scopul textului este de a-ti deschide CV-ul, asa e?
  4. Confirmarea de citire. Poti folosi setarea aceasta a email-ului pentru a sti daca ti-a fost citit sau nu mesajul. In acest mod poti testa mai multe variante de formulari, pana cand o gasesti pe cea mai potrivita care sa iti aduca rezultatele pe care le doresti.

Tu ce experiente ai legate de trimiterea email-urilor pentru angajare? Ce a functionat? :)

Asteptam comentariul tau in rubrica de mai jos.

Leave a Reply