Bunatatea nu costa nimic!

Din capitolul “plimbatul cu taxiul”, zilele trecute m-am ales cu o experienta frumoasa. Cu treaba de la un birou la altul si fara carnet de sofer (inca :) ) am luat un taxi, la volanul caruia se afla un domn sobru, cam la 40 de ani. Intru in masina si aud o voce groasa: “va deranjeaza fumul de tigara?” I-am raspuns politicos ca nu, si de aici ne-am continuat drumul in liniste. In afara de acest mic schimb de replici, nu am mai vorbit altceva, insa la un moment dat mi-am amintit ca trebuie sa dau un telefon. Era o discutie cat se poate de formala in interes de serviciu. Dupa ce am incheiat convorbirea, l-am auzit vorbind (initial, credeam ca vorbeste la telefon, insa se uita la mine in oglinda): Domnisoara, sunteti cea mai buna fata pe care am cunoscut-o. Niciodata nu am intalnit o persoana care sa transmita atat de multa bunatate doar prin cuvinte. Mie nu mi-a vorbit nimeni atat de frumos asa cum ati vorbit dumneavoatra cu persoana de la telefon.” In acel moment, derulam in minte traseul petrecut impreuna cu acel domn si nu-mi aminteam alte replici schimbate cu el in afara de “buna seara” si “nu ma deranjeaza fumul de tigara”.

De aici, omul a inceput sa-mi povesteasca drama lui. Era in prag de divort dupa 17 ani de relatie. Nu-i reprosa altceva sotiei lui, in afara de faptul ca nu l-a iubit. “Poate m-a iubit, dar nu am simtit niciodata asta. Nu imi vorbea frumos, nu avea grija de mine si mereu mi-a lasat impresia ca vrea altceva.”

Acum te intreb pe tine, cititorule, merita oare cineva sa ajunga in stadiul de a cersi iubire? Daca nu suntem in stare sa iubim pe cineva, de ce sa nu avem curajul de a lasa pe altcineva sa faca acest lucru?

Aceasta experienta m-a dus cu gandul la cat de simplu este sa faci bine…si spun asta pentru ca tu stii cel mai bine ce si cat poti sa oferi. Marcheaza oamenii din viata ta cu bunatate si iubire, iar daca nu poti sa faci asta, cu siguranta exista cineva care poate…trebuie doar…sa-i cedezi locul.

Sursa poza

Leave a Reply