Bogatia unei mame adevarate consta in copiii ei…

Ideea acestui articol mi-a venit in drumul meu spre casa, intorcandu-ma din concediu. Urcam in avion si deodata am auzit un baietel spunandu-i mamei lui: “Mama ai luat tot?” Mama, cu 2 bagaje si cu inca un copil in brate, raspunde: “da, dragul meu, daca va am pe voi, inseamna ca am luat tot.” M-a lasat fara cuvinte aceasta replica…

Asa este, o mama adevarata este capabila sa lase totul de-o parte pentru copiii ei: fericire, lucruri materiale, iubire, etc., in masura in care copiii ei nu impartasesc aceleasi sentimente cu ea. In acel moment mi-am indreptat privirea catre mama copiilor si vedeam un chip trist care imi transmitea ca a lasat ceva in urma si se indreapta catre o viata noua. Cu toate acestea parea o femeie puternica si capabila de orice pentru copiii ei.

Nu e usor sa fii mama! Nu spun acest lucru din proprie experienta, insa imi pot imagina. O mama este dedicata intru-totul copiilor ei, ea isi doreste sa fie sanatoasa ca sa poata sa ii creasca si isi doreste ca ei sa aleaga un drum bun in viata. Nu exista o anumita varsta la care copiii nu mai au nevoie de mama, ei au nevoie de ea toata viata, sa ii sfatuiasca si sa le fie alaturi la bine si la greu. Copilul, prin definitie, are nevoie de sprijin emotional, afectiv si social, de echilibru si siguranta iar mama, prin definitie, poate sa ii acopere aceste nevoi.

O mama trebuie sa fie puternica pentru copiii ei, ea se ascunde atunci cand ii vine sa planga si reuseste chiar si in momentele in care simte ca nu mai poate sa mearga mai departe…De ce? Pentru ca asa e MAMA, facuta sa dea totul pentru copiii ei.

Sursa poza

 

Leave a Reply