Beneficiile consilierii in cariera

Cred ca fiecare dintre noi s-a aflat intr-un moment al vietii sale in care a vrut sa schimbe ceva sau macar ar fi vrut sa stie ce trebuia sa faca pentru ca traseul sau profesional sa fie in concordanta cu ceea ce isi dorea. Fie ca este vorba de schimbarea job-ului, de studiile pe care vrei sa le urmezi sau de decizia de a accepta un nou post, consilierea in cariera este o solutie la indemana oricui.

Mai jos, iti prezint cateva dintre beneficiile pe care le poti avea participand la un proces de consiliere in cariera.

In primul rand, ai ocazia sa iei contact cu o persoana specializata in acest domeniu care te va asculta activ si iti va oferi sprijin. Nevoile si obiectivele tale reprezinta o prioritate in procesul de consiliere.

Totodata, vei afla care sunt punctele tale forte, cum iti poti dezvolta abilitatile si cum sa le pui in valoare din punct de vedere profesional. Alegerea unui anumit traseu educational sau profesional este acum mult mai simpla, prin participarea la sesiuni de orientare in cariera.

O mai buna cunoastere a propriilor aptitudini, interese si valori te va ajuta sa te promovezi mai bine in fata celorlalti. Astfel, iti vei creste sansele de angajare in cazul in care iti cauti un job.

Increderea in tine si in propriile decizii reprezinta un alt aspect ce poate fi abordat in consiliere. Vrei ca deciziile pe care le iei sa fie cele mai bune si sa dea rezultate, nu?

Știm cu totii ca stresul este un factor care ne influenteaza viata, inclusiv cea profesionala. Prin consilierea in cariera poti invata sa ii faci fata mai usor si sa te adaptezi mai bine la situatiile care apar zi de zi.

Pentru ca rezultatele unui proces de consiliere sa fie optime, sunt foarte importante motivatia, implicarea si dorinta ta de schimbare. Mult succes in cariera!

(Sursa poza)

Leave a Reply