Alege-ti barca in care vrei sa vaslesti!

Ideea acestui articol mi-a venit in urma unor discutii recente. Prezenta online este vitala, cu atat mai mult cu cat zicala “Daca nu ai Facebook NU EXISTI!” se adevereste pe zi ce trece. Sau aproape… :)

Prezenta online (de orice fel) este contorizata undeva acolo, in universul digital si oricat ne-am stradui sa stergem din “memoria colectiva” unele imprudente ale noastre, la un search mai amanuntit poti gasi multe lucruri, cel putin interesante.

Si da, imaginea noastra in mediul online este extrem de importanta. In primul rand pentru noi. In al doilea rand pentru altii. Sau invers. Ordinea o alegi tu.

Cand iti cauti job, fii convins(a) ca in 80-90% din cazuri cineva va da o scurta cautare pe Google cu numele tau. Si nu ca sa vada neaparat chestii personale despre tine, ci ca sa iti bifeze (sau nu) integritatea si din mediul online.

Imi aduc aminte si acum de fosti candidati la interviu care dupa o analiza mai amanuntita am descoperit ca erau cercetati penal, aveau diverse adictii sau pur si simplu erau clienti fideli ai unor site-uri unde postau comentarii nepotrivite.

Atunci cand postezi ceva cu sau despre tine pe Facebook, Twitter, Youtube, blog-ul personal, gandeste-te daca:

  • Merita sa postez asta?
  • Pe cine ajuta daca postez asa ceva?
  • Se schimba ceva daca postez asta?

In schimb, prezenta pozitiva din mediul online poate fi un mare avantaj al tau. Iti poate aduce diferite propuneri de job-uri, colaborari, metode de extindere a retelei de contacte care sa se transforme in viitoare proiecte.

Nu inainte de a incheia, iti propun un test… Gandeste-te ca ai propria ta firma pe care o conduci. Totul merge atat de bine incat vrei sa iti maresti echipa. Angajezi. Dupa cateva variante, ai cam ales viitorul coleg. Inainte de a-i face o oferta salariala, dai un search pe Google cu numele lui si iti apar diverse informatii. Numele este chiar al tau. Ce faci, te-ai angaja?

Daca da, felicitari, esti pe drumul cel bun! :)

PS: Comentariile si ideile tale le astept pe pagina de Facebook.

Multa inspiratie sa ai!

Mirela

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply