6 avantaje pentru a avea un cont pe LinkedIn

In ultima vreme, discut cu tot mai multe persoane despre crearea unui cont pe LinkedIn, daca este sau nu benefic pentru viata lor profesionala.

LinkedIn este cea mai mare retea profesionala de socializare, cu un numar de peste 225 milioane de utilizatori la nivel global si peste 450.000 utilizatori activi in Romania.

Recrutorii si angajatorii utilizeaza zilnic aceasta paltforma, care le faciliteaza de cele mai multe ori contactul cu potentiali candidati sau parteneri de business.

Inainte de a-ti crea noul cont, ia in considerare urmatoarele avantaje:

  1. Headhunting-angajatorii cauta viitoare talente prin aceasta platforma. De ce nu ai cauta si tu job-uri tot aici? Un profil relevant si bine pus la punct te va duce direct la tinta.
  2. Contacte de calitate-aici iti poti gasi viitorii colaboratori, parteneri, sponsori sau chiar angajatori. Abordeaza-i chiar tu, direct, sau actualizeza-ti profilul astfel incat sa atraga atentia colegilor din breasla.
  3. Recomandari-Platforma LinkedIn contine o aplicatie prin care poti fi recomandat de catre fostii tai sefi, colegi, oricine. Astfel, abilitatile tale profesionale vor putea fi vazute de catre cei care iti viziteaza profilul. In acest mod experienta ta va fi mai credibila, deci vei deveni un candidat si mai interesant pentru angajatori.
  4. LinkedIn vs Facebook. Informatiile pe care le gasesti pe cele doua retele sunt diferite. In timp ce pe Facebook cunosti mai degraba preferintele altora ce tin de viata personala si divertisment, pe LinkedIn vei gasi articole despre cariera, business, piata muncii si sfaturi din partea unor profesionisti. Probabil ca pe Facebook iti doresti sa nu fii gasit de alte persoane, dar pe LinkedIn cu siguranta vei vrea. :)
  5. Arata-le tuturor la ce esti bun! Pozitioneaza-te ca un profesionist si nu ezita sa arati celorlalti ceea ce stii sa faci. Mai devreme sau mai tarziu rezultatele nu vor intarzia sa apara.
  6. Promovare 100%. Fie ca te promovezi pe tine, ca specialist in domeniul tau sau serviciile companiei pe care o reprezinti, promovarea pe acest canal de socializare iti poate aduce mari beneficii.

Te-am convins? :)

Astept parerea ta in rubrica de comentarii de mai jos.

 

Sursa poza

Leave a Reply