5 sfaturi pentru un start-up de succes

Cand vrei sa pui in practica o idee de afacere, inceputul este de multe ori un moment greu, dar extrem de important pentru evolutia afacerii tale. Mai jos iti prezint 5 sfaturi pentru ca afacerea ta sa fie un succes!

1. Vinde beneficii, nu caracteristici.
Cea mai mare greseala pe care o poate face un antreprenor este de a se orienta asupra caracteristicilor produsului sau serviciilor pe care le vinde. Intotdeauna orienteaza-te asupra a ceea ce face produsul pentru consumator. Arata-i care sunt avantajele sale daca va cumpara produsul respectiv.

 

2. Vinde persoanelor care sunt dispuse sa cumpere.
Cei mai buni clienti sunt cei care manifesta un interes deosebit pentru produsul sau serviciul tau si detin si resursele financiare ca sa il achizitioneze. Ei sunt cei care vor cumpara cel mai repede. Demonstreaza-le ca produsul tau este superior.

3. Diferentiaza-ti produsul.
De ce ar cumpara un client de la tine si nu de la concurenti? Propune cel putin trei caracteristici care sa ii dea consumatorului un motiv sa cumpere de la tine. Oamenilor nu le place sa iasa din obisnuinta si sa incerce ceva nou, asa ca da-le trei motive foarte bune sa cumpere de la tine.

4. Veniti fata in fata. Cheltuirea unor sume enorme de bani pe publicitate in mijloacele de comunicare in masa sau direct prin e-mail este una dintre cele mai putin eficiente metode pentru inceputul unei afaceri de catre un intreprinzator neexperimentat. Nu exista o cale mai scurta decat apropierea personala. Vino fata in fata cu clientul tau, daca nu efectiv, macar la telefon.

5. Axeaza-te pe a doua vanzare.
Un procent mare din totalul vanzarilor se realizeza datorita informatiilor transmise din vorba in vorba.In concluzie, concentreaza-te sa dezvolti relatii cu fiecare consumator.

Tu ce metode folosesti pentru a avea succes?

Sursa poza

Leave a Reply