5 persoane care iti vor schimba cariera

“Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti” este o zicala pe care o aplicam tot mai des in viata de zi cu zi. Asa cum in viata personala ne alegem oamenii cu care ne petrecem timpul liber, in cariera este important sa aplicam aceeasi regula. Succesul nostru depinde uneori de persoanele pe care le cunoastem, practic de reteaua de contacte pe care o avem.

Ai nevoie de cel putin 5 tipuri de persoane care sigur iti vor schimba cariera, daca nu deja au facut-o. :)

  1. Conectorul-acea persoana care cunoaste alte zeci sau chiar sute de persoane din domeniul tau. Asa cum in retelele de socializare precum LinkedIn in momentul in care ai un nou contact poti sa te conectezi cu prietenii respectivului, asa se intampla si in viata reala.
  2. Mentorul . persoana care te-a inspirat, care te-a invatat, pe care ai admirat-o. Iti recomand sa pastrezi legatura cu mentorul tau, sa fii in contact cat poti de mult cu el. De asemenea, nu te opri la un singur mentor. Cu cat ai mai multi, cu atat mai bine. Te vor ajuta sa te dezvolti atat ca profesionist(a), cat si din punct de vedere social sau comportamental.
  3. Gurul finantelor-se spune sa fii prieten cu cei care sunt mai intelepti decat tine. Si din punct de vedere financiar se aplica aceasta regula. O astfel de persoana poate avea un impact pozitiv asupra modului in care iti administrezi propriul buget. Un prieten care isi are bine stabilite obiectivele financiare, care stie ce vrea sa faca in viitor cu banii pe care ii castiga poate fi un model pentru tine, in locul acelor persoane care arunca in stanga si-n dreapta cu banii.
  4. Inovatorul-este persoana care este la curent cu toate noutatile din domeniul tau. Pe el il suni sa ii ceri un sfat, o parere despre compania X sau despre noul soft care s-a implementat de curand. Tot el, de cele mai multe ori poate imbraca hainele antreprenorului, ajutandu-te sa gasesti solutii cat mai creative la situatiile cu care te confrunti.
  5. Liderul . inconjoara-te de oameni de succes, cu potential, de la care ai ceva de invatat. Nu trebuie neaparat sa aiba functii manageriale. Cand admiram pe cineva care obtine succesul, atunci este mai usor sa credem ca il putem obtine si noi. Practic, sunt oamenii care ne motiveaza sa fim din ce in ce mai buni in domeniul nostru de activitate.

Tu la cine te-ai gandit?

Sursa poza

Leave a Reply