5 avantaje ale consilierii in cariera

De-a lungul exeperientei mele, intalnesc persoane care ma intreaba cum ii poate ajuta consilierea in cariera si ce avantaje au daca participa la un proces de acest fel. Asa ca astazi m-am gandit sa discutam despre acest subiect si in continuare iti prezint cateva din beneficiile pe care consilierea in cariera le poate avea asupra ta.

1. Ai ocazia sa iei contact cu un specialist in domeniu care te va asculta activ si iti va oferi sprijin. Specializarea acestora se face atat prin programele universitare (licenta, master, doctorat), cat si prin programul de certificare internationala GCDF (Global Career Development Facilitator), existent in tara noastra prin intermediul National Board for Certified Counselors (www.nbcc.ro).

2. Procesul de consiliere in cariera este un proces personalizat, in functie de nevoile si obiectivele tale. Astfel, vei afla care sunt punctele tale forte, cum iti poti dezvolta abilitatile si cum sa le pui in valoare din punct de vedere profesional.

3. Alegerea unui anumit traseu educational sau profesional este acum mult mai simpla.O mai buna cunoastere a propriilor aptitudini, interese si valori te va ajuta sa ai o viziune mai clara fata de ceea ce iti doresti sa faci in viitor.

4. Realizarea portofoliului de angajare (CV-ul, scrisoarea de intentie, scrisoarea de multumire) dar si pregatirea pentru interviu sunt alte doua aspecte ce pot fi discutate in cadrul sedintelor de consiliere in cariera. Practic, iti vei creste sansele de angajare in cazul in care iti cauti un job sau vrei sa-l schimbi pe cel actual.

5. Increderea in tine si in propriile decizii reprezinta un alt aspect ce poate fi abordat in consiliere. Vei invata sa faci fata mai usor provocarilor de la serviciu si sa te adaptezi mai usor la situatiile care apar zi de zi (stres, conflicte, gestionarea timpului, s.a).

Alaturi de cele prezentate mai sus, motivatia, implicarea si dorinta ta de schimbare sunt alti trei factori cheie pentru ca procesul de consiliere sa aiba succes!

Tu cum gestionezi dificultatile care apar in cariera?

Sursa poza

 

 

Leave a Reply