4 lucruri care indeparteaza definitiv angajatii

Stiai ca cele mai multe demisii se datoreaza relatiei deficitare cu seful? Oare este atat de important acest lucru incat ne poate “lega” de un loc de munca? Uite la ce ar trebui sa fii atent/a cand angajatii tai dau semne de plecare.

1. Micro managementul

Stii genul acela de sef care vine tot timpul in biroul tau, sub diverse pretexte: daca functioneaza internetul, cand vine comanda la apa sau a cui este ziua de nastere in luna respectiva? Tot el, iti cere raportul de doua-trei ori pe zi, face sedinte peste sedinte si incearca sa controleze orice miscare de-a ta. Preaia relatia cu clientii tai, te corecteaza in intalnirile cu alti colaboratori si vrea sa il treci in Cc in orice mail pe care il trimiti.

Angajatii au nevoie de libertate in a-si face treaba bine si daca au nevoie de sprijinul tau, cu siguranta te vor cauta ei. Toate aceste comportamente nu ii fac decat sa le confirme ca nu ai incredere in competentele lor si la un moment dat vor cauta un sef mai “increzator”.

2. Reguli interne pentru toata lumea

Colegul de birou pleaca din cand in cand mai devreme, Florica de la contabilitate isi mai ia cate o zi libera si “uita” sa isi faca cererea de concediu, iar Marian de la marketing pleaca in pauza de masa si mai vine peste doua ore. Ti se pare cunoscut scenariul?

Indiferent de statutul pe care ai, angajat sau sef, egalitatea si respectul fata de ceilalti sunt esentiale. Poti echilibra aceste “derapaje” prin introducerea unui regulament intern si sa te asiguri ca il respecta toata firma!

3. Comunicarea agresiva

“Tu sa taci, ca eu stiu mai bine!”, “Rolul tau e sa executi, nu sa gandesti!”, “Fa asta pentru ca asa iti zic eu!”, “Niciodata nu faci ceva cum trebuie!”.

Daca folosesti comparatii, cuvinte umilitoare, cu atat mai mult in public, poti sa iti iei la revedere de la angajatii tai in cel mai scurt timp posibil.

Suntem contruiti sa functionam prin recunoasterea muncii noastre. Avem nevoie de aprecieri, iar cele verbale pot fi cea mai buna recompensa pentru angajatii tai. Sunt considerate de aur frazele precum “Mi-a placut cum ai abordat etapa asta din proiect!”, “Am incredere in tine ca poti sa faci asta!” sau “Multumesc pentru ajutor, te-ai descurcat de minune!”.

4. Neimplicarea

Angajatii te surprind urmarind filme pe Youtube sau meciul de aseara? In schimb tu le tot atragi atentia ca ar trebui sa munceasca mai mult si sa se implice?

Tu esti exemplul lor, fie ca vrei sau nu. Daca intarzii periodic la serviciu, povestesti ca nu ai niciun chef de munca sau te preocupa alte activitati extra job, atunci e cazul sa faci o schimbare! Daca nu tu, angajatii tai cu siguranta vor face!

Tu cunosti astfel de sefi?

Sursa poza

Leave a Reply