4 intrebari “sensibile” la interviu

Interviul de angajare este un punct esential in obtinerea unui job. Pe langa profesionalismul, punctualitatea, atitudinea pozitiva de care dai dovada, intotdeauna vor fi si niste intrebari mai incomode la care trebuie sa te astepti.

Uite un top 4 al celor mai intalnite intrebari de acest tip:

1. Spune-mi cateva cuvinte despre tine. Practic, angajatorul vrea sa afle beneficiile pe care le va avea compania daca te va angaja pe tine.

Pont: formuleaza raspunsuri simple si concise, care au relevanta pentru job-ul la care ai aplicat.

2. De ce ai ai parasit/vrei sa parasesti ultimul loc de munca? Pe angajatori ii intereseaza sa inteleaga cum si de ce te-ai hotarat sa pleci de la fostul loc de munca.

Pont: Fii diplomat(a) in modul cum raspunzi, astfel incat sa fie in avantajul tau. Nimeni nu vrea sa auda cum iti critici fostul sef sau ce probleme aveai tu cu un coleg din echipa.

3. Care sunt asteptarile tale salariale? Vrea sa se asigure daca te incadrezi in bugetul alocat, daca te vinzi prea scump sau prea ieftin.

Pont: Inainte de a spune o suma, informeaza-te cam care sunt salariile din piata in domeniul respectiv, pe pozitia aceea, cu X ani de experienta.

4. Care sunt obiectivele tale pentru viitor? Intervievatorul vrea sa vada daca te potrivesti cu viziunea, obiectivele, cultura organizationala a companiei.

Pont: Explica faptul ca vrei sa excelezi in ceea ce faci, mentioneaza-le cum te vezi si cu alte responsabilitati in companie, da exemple pozitive despre rezultatele tale din trecut.

Tu ce experiente ai avut la interviuri? Poti sa ne relatezi in rubrica de comentarii de mai jos.

Sursa poza

Leave a Reply