12 lucruri pe care sa le faci cat mai repede pentru cariera ta

De multe ori lasam pe maine ce putem face azi. Uneori amanam, alteori ne amagim ca “de luni” si pana la urma lasam sa se puna praful pe visele noastre. La un moment dat, dupa cativa ani ne trezim si vedem cum altii au avansat, si-au deschis afaceri proprii sau pur si simplu se simt confortabil cu directia pe care au ales-o in cariera.

Uite cateva recomandari pentru cariera pe care ti-o doresti! ;)

 1. Cunoaste-ti SUPER-PUTEREA! Care e lucrul in care excelezi si pe deasupra il si faci cu cea mai mare placere? Pentru ce anume primesti cel mai des cuvinte de lauda, aprecieri si multi de “Multumesc”?
 2. Cunoaste-ti cel mai mare punct slab al tau. Asa vei sti cum sa lucrezi cu alti oameni care sa faca acel lucru la care nu te pricepi cel mai bine si vei avea mai mult timp sa te ocupi de ceea ce te pasioneaza cu adevarat.
 3. Invata sa delegi sarcini. Greu, nu? Mai ales pentru cei care sunt obisnuiti sa detina controlul la orice pas.
 4. Fa ceva de care sa fii SUPER mandru(a). Oare ce sa fie? Hmm…
 5. Fa ceva care te sperie ingrozitor! La asta nu te asteptai, asa e? :) Fii speaker la o conferinta, cere marirea de salariu pe care o tot vanezi de un an, schimba-ti job-ul, invata chineza, orice crezi ca iti va fi necesar la un moment dat in cariera.
 6. Simte-te confortabil sa primesti feedback. Accepta parerile celorlalti si pune in aplicare mai ales ceea ce ti se pare util pentru atingerea obiectivelor tale.
 7. Simte-te confortabil sa dai feedback. E greu sa iti spui parerea cu atat mai mult cand sunt lucruri care nu merg prea bine. Nu uita niciodata sa fii diplomat(a)!
 8. Invata sa spui NU. A inceta sa preiei toate sarcinile pe care ti le dau altii inseamna in primul rand mai mult timp pentru ceea ce e cu adevarat important in munca ta.
 9. Slefuieste-ti prezenta din mediul online. Pozele cu pisici, selfie-urile deplasate sau statusurile colorate nu fac decat sa iti contureze o alta imagine decat cea pe care incerci sa o construiesti zilnic la job.
 10. Invata cum sa (te) promovezi in fata altor persoane. A vorbi cu usurinta despre tine sau despre un anumit produs necesita multa munca in spate. Azi poti incepe cu un pas mic! Care sa fie?
 11. Afla care iti e doza necesara de somn si tine-te de cuvant. Stiai doar ca odihna si randamentul fac casa buna impreuna!? :)
 12. Creeaza-ti un plan de urgenta pentru cariera ta. Daca de maine nu ai mai avea job-ul asta, ce alternative ar fi?

 

Spor si inspiratie sa aveti,

Mirela

 

 

One comment

Leave a Reply